Minister Wiersma wil ook afromingsvrije overdracht binnen familie in bv of nv

Minister Femke Wiersma van LVVN heeft een nota voor wijziging in het kader van de Meststoffenwet naar de Tweede Kamer gestuurd. Bij goedkeuring hiervan komt er meer ruimte voor afromingsvrije bedrijfsoverdracht naar een bv of nv. Ook wordt geen afroming bij uittreding of toetreding bij een vof voorgesteld.

Minister+Wiersma+wil+ook+afromingsvrije+overdracht+binnen+familie+in+bv+of+nv
© Twan Wiermans

Aanvankelijk gold er een uitzondering op de afromingsplicht voor bedrijfsoverdrachten in familieverband. Vanuit CDA, BBB, SGP en VVD was in de vaste Kamercommissie van LVVN hier kritiek op, omdat die uitzondering niet geldt voor een bedrijfsoverdracht in familieverband naar een bv of nv.


Lees ook: Mestplan: afroming varkens- en pluimveerechten valt lager uit

Daarop gaf de minister aan dat ze een nota van wijziging voorbereidt. In die vrijdag gepubliceerde nota wordt gemeld dat bedrijfsoverdrachten binnen rechtspersonen in de familiesfeer wordt uitgezonderd van afroming.


Ook niet bij uittreden

De sector heeft verder aangegeven dat er ook een uitzondering op de afromingsregeling moet komen voor de uittreding van een vennoot uit de vof. Daarop stelt de nota dat het uittreding en toetreding van familieleden bij de vof is uitgezonderd van afroming. Maandag 7 oktober praat de vaste Kamercommissie van LVVN over de wijziging van de Meststoffenwet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    18° / 11°
    70 %
  • Dinsdag
    18° / 12°
    70 %
Meer weer