Friese gemeenten willen tegemoetkoming minister voor blauwtong

Vijftien Friese gemeenten roepen in een brief landbouwminister Femke Wiersma op om agrariërs die te maken hebben met de gevolgen van blauwtong financieel te ondersteunen.

Friese+gemeenten+willen+tegemoetkoming+minister+voor+blauwtong
© Twan Wiermans

De gemeenten schrijven te begrijpen dat de minister er tot dusver 'van uitgaat dat de gevolgen van de ziekte onderdeel zijn van het bedrijfsrisico', maar vragen zich af of er toch geen vergoeding mogelijk is voor de sector.

Behalve een financiële tegemoetkoming voor getroffen ondernemers vragen de gemeenten Wiersma om meer actie te ondernemen om blauwtong te remmen. Want het einde van de ziekte is volgens de gemeenten nog lang niet in zicht. De vijftien Friese gemeenten zien graag dat de minister ontwikkeling en onderzoek naar effectieve medicijnen stimuleert 'om deze verschrikkelijke dierziekte een halt toe te kunnen roepen'.

Het initiatief voor de brief komt uit de gemeente Noardeast-Fryslân en deze wordt daarnaast onderschreven door Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Sûdwest-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Waadhoeke en Weststellingwerf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zondag
    14° / 6°
    20 %
  • Maandag
    18° / 11°
    70 %
Meer weer