Kweker van zachtfruitplanten verschaft onderdak aan driehonderd medewerkers

Van den Elzen Plants in het Brabantse Erp heeft op het eigen erf een nieuw onderkomen gerealiseerd. De locatie biedt plek aan een kleine driehonderd medewerkers.

Kweker+van+zachtfruitplanten+verschaft+onderdak+aan+driehonderd+medewerkers
© Van den Elzen Plants

Burgemeester Kees van Rooij van gemeente Meierijstad opende samen met directielid Frank Coppens van Van den Elzen Plants de locatie voor 292 medewerkers uit voornamelijk Polen, Roemenië en Bulgarije. Hierdoor kan het bedrijf nu in totaal zo'n 850 medewerkers op eigen locaties huisvesten en is het niet meer afhankelijk van externe huisvesting.

'We zijn trots op het resultaat, maar vooral trots op onze mensen', geeft Coppens aan. 'Zonder seizoenmedewerkers kan ons bedrijf simpelweg niet bestaan. Helaas klinkt deze economische realiteit nog te weinig door in Den Haag.'

Rekruteren

Van den Elzen Plants rekruteert alle medewerkers zelf en werkt bewust niet met uitzendbureaus. 'Door zelf de verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we garanderen dat medewerkers een goed, veilig en zeker verblijf hebben in Nederland,' stelt Coppens.

Het directielid nodigt beleidsmakers uit om met eigen ogen te komen zien hoe het anders kan. 'Vraag ook meteen aan de buurt wat zij ervan vinden,' voegt hij toe. Het project in Erp is volgens hem een goed voorbeeld van samenwerking tussen de buurt, het lokale bestuur en lokale ondernemers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    5 %
Meer weer