Bloemenexporteurs starten preventie tegen criminelen

Vier bloemenexporteurs en de samenwerking Weerbare Sierteeltsector hebben op het terrein van bloemenveiling Royal FloraHolland in het Zuid-Hollandse Rijnsburg een controle laten uitvoeren met speurhonden. Het initiatief is bedoeld om de bedrijven te beschermen tegen criminele activiteiten.

Bloemenexporteurs+starten+preventie+tegen+criminelen
© Studio Stache

De honden zijn ingezet in een zoektocht naar onder meer verdovende middelen en vuurwerk. Deze preventieve aanpak moet voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan omdat criminelen de transportactiviteiten van de bedrijven kunnen misbruiken.

De controle is uitgevoerd op initiatief van de exportbedrijven One Flora Group, Van der Slot transport, RVE en Retail Flowers & Plants – onderdeel van Floral Trade Group. 'Met de groei van ons bedrijf ken je niet meer alle medewerkers en klanten persoonlijk. We kunnen dan ook niet uitsluiten dat misbruik wordt gemaakt van onze transporten', legt facility manager Dennis Royers van exporteur RVE uit.

Een onaangekondigde controle met speurhonden maakt dit soort praktijken volgens Royers al veel minder aantrekkelijk. 'Op deze eenvoudige manier kunnen wij ons bedrijf en onze medewerkers beschermen.'


Internationale criminaliteit

De sierteeltexport wordt gezien als een interessante activiteit voor criminelen omdat bloemen en planten de hele wereld over gaan. 'Internationale logistiek, een open karakter en geconditioneerd vervoer maken de sector ook kwetsbaar voor internationale (drugs)criminaliteit', schrijft Weerbare Sierteeltsector in een persbericht.

Als criminelen een bedrijf misbruiken leidt dat altijd tot onveiligheid en imagoschade, vertelt programmamanager Bas van Delden van Weerbare Sierteeltsector. 'Wees alert en realistisch. Denk niet: het gaat mij niet gebeuren. Bedrijven in de sierteeltsector zijn helaas interessant voor criminele inmenging. Dat wil je echt niet meemaken. Dus neem maatregelen, zorg voor kennis over ondermijning en wat je allemaal kunt doen en werk samen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    18° / 14°
    85 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    50 %
  • Zaterdag
    16° / 12°
    80 %
Meer weer