Stank Roerdalen vermoedelijk uit mestsilo met resten harddrugs

De stank die al wekenlang is te ruiken in delen van de Limburgse gemeente Roerdalen, komt waarschijnlijk uit een mestsilo van een boer in het dorp Vlodrop. In die silo zijn ook sporen van harddrugs gevonden, meldt de gemeente na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Stank+Roerdalen+vermoedelijk+uit+mestsilo+met+resten+harddrugs
© Farmex

De silo is inmiddels leeg. Waar de mest is gebleven, is niet bekend. 'Dat moet worden onderzocht en ook waar en hoeveel er is uitgereden', meldt een woordvoerder van gemeente Roerdalen. Om de silo zijn hekken geplaatst, waardoor er niemand meer bij kan komen. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.

Volgens de gemeente in Midden-Limburg is nu geen sprake van gevaren voor de volksgezondheid. 'De geur is vooral hinderlijk. Het advies blijft om ramen en deuren te sluiten bij overlast.'

Het NFI nam op verschillende plekken monsters af om de oorzaak van de geuroverlast te vinden. Inwoners van plaatsen als Posterholt en Vlodrop klagen al weken over stankoverlast. Op sociale media beschreven inwoners de stank als chemisch en indringend. Ook zeiden mensen een mestgeur te ruiken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer