Drugsafval uitgereden op Brabantse akkers, drie eigenaren akkers verdacht

Op drie akkers in het Brabantse Baarle-Nassau is mest uitgereden die was vermengd met drugsafval. De politie deed na een anonieme tip in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut, de Omgevingsdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoek op in totaal twintig akkers.

Drugsafval+uitgereden+op+Brabantse+akkers%2C+drie+eigenaren+akkers+verdacht
© Nieuwe Oogst

Na de anonieme tip werd in eerste instantie één akker bemonsterd. Daaruit bleek dat deze was vervuild met methamfetamine. Omdat de politie aanwijzingen had dat misschien meer akkers verontreinigd zouden zijn, werden deze ook onderzocht. Drie verdachten zijn verhoord. Het gaat om mannen van 48, 49 en 72, alle drie afkomstig uit Baarle-Nassau en eigenaren van de betreffende akkers.

Gemeente Baarle-Nassau heeft met de Omgevingsdienst haar bestuurlijk instrumentarium ingesteld tegen deze verdachten. Ook is de opsporingsdienst van de NVWA betrokken bij het politieonderzoek en in nauw contact met het Openbaar Ministerie. Hiermee wordt voorkomen dat de voedselkwaliteit in gevaar komt. De politie roept getuigen van drugsdumpingen op om deze altijd te melden, al dan niet via Meld Misdaad Anoniem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer