Campagne waarschuwt voor risico's van verdachte huurders

LTO Noord, gemeenten en politie in Zuid-Holland hebben donderdag samen de campagne 'Ik zeg nee. Tegen verdachte huurders' gelanceerd. Deze campagne is gericht op boeren en tuinders in het buitengebied en waarschuwt voor de risico's van het verhuren van schuren, loodsen of kassen aan huurders die mogelijk betrokken zijn bij criminele activiteiten.

Campagne+waarschuwt+voor+risico%27s+van+verdachte+huurders
© Politie Midden-Nederland

De campagne maakt boeren en tuinders bewust van de gevaren die ontstaan, wanneer een locatie wordt verhuurd aan huurders die later crimineel blijken te zijn. Deze ruimtes worden vaak misbruikt voor hennepteelt, opslag van drugs of het opzetten van een drugslab. De boodschap van de campagne: wees alert en ga niet in zee met verdachte huurders om ernstige gevolgen te voorkomen.

Volgens LTO Noord blijkt uit een ledenonderzoek dat de belangenvereniging eerder dit jaar hield, dat een op de tien boeren wel eens is benaderd door drugscriminelen. Uit cijfers van de politie komt naar voren dat de problematiek in Zuid-Holland groter is dan in de andere regio's van LTO Noord. De aanwezigheid van de Rotterdamse haven is daar een grote factor in.


Misverstand

Groot misverstand is dat boeren uit geldgebrek willens en wetens schuren of kassen aan criminelen verhuren. In veel gevallen gebeurt dat niet moedwillig, maar blijkt na verloop van tijd dat de boer of tuinder erin is gestonken. De crimineel heeft bijvoorbeeld het gebouw gehuurd via een tussenpersoon. Als de criminelen één keer in een pand zitten, kom je er moeilijk van af. Niet zelden worden de boer en zijn familie bedreigd.

Sinds vorig jaar heeft LTO Noord een vertrouwenspersoon voor boeren die het gevoel hebben dat er op hun of andermans erf criminele activiteiten plaatsvinden. Een vertrouwenspersoon blijkt laagdrempeliger te zijn dan de gang naar de politie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer