Wiersma maakt werk van Nederlandse vlag op verpakking

Landbouwminister Femke Wiersma gaat bij haar kennismaking met producenten en retailbedrijven in gesprek over de mogelijkheden om een Nederlandse vlag op verpakkingen van producten van eigen bodem te plaatsen om zo de verkoop te stimuleren.

Wiersma+maakt+werk+van+Nederlandse+vlag+op+verpakking
© Twan Wiermans

Dat schrijft de minister aan de Tweede Kamer in reactie op het verzoek van PVV-Kamerlid Jeanet Nijhof-Leeuw. Zij diende in juni een motie in waarin zij vraagt om met de sector te onderzoeken hoe de boer-tot-bordstrategie kan worden versterkt door een duidelijk zichtbare Nederlandse vlag op verpakkingen. Dit kan een extra prikkel zijn voor consumenten om deze producten te kopen. Een Europese verordening geeft sinds 2020 meer mogelijkheden voor vrijwillige vermelding van de herkomst op een verpakking, zoals met een vlag, landvermelding of de tekst 'vervaardigd in (land/regio)'.

Wiersma vindt dat producenten en retail in eerste instantie aan zet zijn om met deze mogelijkheden meer te doen aan de herkenbaarheid en zichtbaarheid van regionale en Nederlandse producten in het schap voor consumenten. Volgens de minister kan dat door het genoemde vlaggetje of de naam van de regio of de aanduiding NL. 'Maar', zo zegt ze, 'de retail kan ook meer doen met het schapbeleid, zoals er nu al winkels zijn die speciaal een in het oog lopend schap hebben met regionale producten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    16° / 12°
    95 %
  • Donderdag
    17° / 12°
    95 %
Meer weer