Tweede Kamer wil vaart achter nieuwe mestregels

De landbouwcommissie in de Tweede Kamer vraagt minister Femke Wiersma van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur vaart te maken met de uitwerking van haar mestvoorstellen. De Kamer verlangt van de bewindsvrouw nog deze week het wetsvoorstel tot wijziging van de Meststoffenwet.

Tweede+Kamer+wil+vaart+achter+nieuwe+mestregels
© Dirk Hol

In de Tweede Kamer is veel kritiek op de vrijdag 13 september ingediende plannen voor de aanpak van de mestcrisis. Onder meer NSC, VVD, CDA, GroenLinks-PvdA, ChristenUnie en D66 vrezen dat het onvoldoende zal zijn om op tijd de mestproductie te verlagen en daarmee een koude sanering in de veehouderij te voorkomen.

Sommige partijen vinden dat Wiersma de vrijwillige brede opkoopregeling naar voren moet halen. In de plannen van de bewindsvrouw wordt die pas in 2026 opengesteld.


Een voorstel van D66 om de procedure te bespoedigen, kreeg steun van de genoemde partijen aangevuld met BBB en SP. De Kamer wil voor maandag 7 oktober een zogeheten wetgevingsoverleg inplannen met minister Wiersma over de aanpassing van de Meststoffenwet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer