Landbouw Zeeuws-Vlaamse Zwinstreek krijgt hulp van zuiderburen

In het provinciehuis in Brugge is het parkbureau 'Landschapspark Zwinstreek' opgericht om de samenwerking in het grensoverschrijdende gebied te versterken. Onder deze vlag worden onder meer projecten gestart voor een betere beschikbaarheid van zoetwater voor de landbouw.

Landbouw+Zeeuws%2DVlaamse+Zwinstreek+krijgt+hulp+van+zuiderburen
© anton dingemanse

Het samenwerkingsverband verenigt Vlaanderen en Zeeland, en bevat vertegenwoordigers uit de natuur-, landbouw- en erfgoedsector. De Vlaamse overheid en de partners staan garant voor de jaarlijkse financiering van ruim 600.000 euro. Belangrijke thema's zijn landbouw, natuur, biodiversiteit, waterbeheer, recreatie en erfgoed.

Met de oprichting van het parkbureau wordt structureel een impuls gegeven aan de Zwinstreek. Concrete landbouwprojecten gaan onder meer over verbetering van de beschikbaarheid van zoetwater en de ondersteuning van innovatieve streekgebonden landbouw.

De Zeeuwse gedeputeerde Arno Vael was in Brugge aanwezig voor aftrap: 'Dit zijn thema's met uitdagingen die zich niet aan landsgrenzen houden. We moeten die samen met onze partners aan de Vlaamse zijde oppakken. De oprichting van het parkbureau komt daarom als geroepen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    5 %
Meer weer