'Geen mest op het land als de koning komt'

De Zeeuwse gemeente Veere vraagt boeren in de buurt van de plaats Serooskerke om op dinsdag 27 augustus en de dagen ervoor geen mest uit te rijden op het land. De koning brengt die dag een bezoek aan de plaats. De gemeente wil geur- en geluidsoverlast voorkomen.

%27Geen+mest+op+het+land+als+de+koning+komt%27
© Dirk Hol

De koning doet die dag niet alleen Serooskerke aan, maar ook Vlissingen, Middelburg, Veere en Domburg. De koning komt naar Serooskerke om een zoetwaterbassin te zien dat is aangelegd voor boeren, zodat ze in droge periodes zoetwater ter beschikking hebben om gewassen te beregenen. Doordat Zeeland is omgeven door zoutwater, zijn er In Zeeland zijn er te weinig natuurlijke zoetwaterbronnen.

Door klimaatverandering neemt de vraag naar zoetwater om te kunnen beregenen alleen maar toe. Aansluitend is er een gesprek over het bufferen en het hergebruiken van water en over de samenwerking tussen watergebruikers en waterbeheerders.


Vriendelijk verzoek

In een brief aan inwoners van Serooskerke, waarover Omroep Zeeland beschikt, staat een vraag specifiek voor boeren. 'Heeft u een agrarisch bedrijf in dit gebied? Dan willen we u vriendelijk verzoeken om geen mest uit te rijden op 27 augustus en in de dagen voorafgaand aan het koninklijk bezoek.'

Een woordvoerder van de gemeente laat aan de omroep weten dat het voor boeren 'best een lastig verhaal kan zijn'. Het gaat niet om een verplichting. 'We begrijpen het als boeren er geen rekening mee kunnen houden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 8°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 9°
    10 %
  • Zondag
    18° / 10°
    30 %
Meer weer