Hoekstra volgens Duitse media in vizier als Landbouwcommissaris

De geruchtenstroom over de portefeuilleverdeling van de nieuwe Eurocommissarissen komt langzaam op gang. Zo zou commissievoorzitter Ursula von der Leyen volgens verschillende Duitse media graag zien dat Wopke Hoekstra de landbouwportefeuille oppakt.

Hoekstra+volgens+Duitse+media+in+vizier+als+Landbouwcommissaris
© Europese Unie 2023

Zowel het Duitse Tagesspiel Background als de agrarische titel Top Agrar meldt, weliswaar met een flinke slag om de arm, dat Von der Leyen Hoekstra in het vizier heeft om de landbouwkar in Brussel te trekken. Volgende maand worden de portefeuilles verdeeld. Alleen de Duitse politica is al officieel zeker van haar plekje.

Hoewel de geruchtenstroom in Brussel dus langzaam maar zeker op gang komt, is nog lang niet bepaald wie welk plekje in gaat nemen in de stoelendans. Dat blijkt uit ook navraag door Nieuwe Oogst.


'Zwaardere post'

Zo zou het een doorgaans goed ingelichte bron 'zeer bevreemden' als Hoekstra Eurocommissaris voor Landbouw wordt, omdat Nederland op een 'zwaardere post' zou mikken. Bijvoorbeeld op een financieel-economische portefeuille.

Hoekstra is tot die tijd nog gewoon Eurocommissaris voor Klimaat. Als hij de landbouwportefeuille krijgt, is hij de vierde Nederlander die deze bekleedt binnen de Europese Commissie. Sicco Mansholt (PvdA), Pierre Lardinois (KVP) en Frans Andriessen (KVP) gingen hem voor.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer