Bent u op zoek naar een financiering of wilt u juist investeren? Mogelijk biedt antwoord

Agrarisch vastgoed en landbouwgronden financieren kan een behoorlijke uitdaging zijn. Bij Mogelijk denken ze daar heel anders over, want de grootste vastgoedfinancier voor het midden- en kleinbedrijf is sinds 2016 gespecialiseerd in het samenbrengen van investeerders en ondernemers die op zoek naar financiering.

Bent+u+op+zoek+naar+een+financiering+of+wilt+u+juist+investeren%3F+Mogelijk+biedt+antwoord
Mogelijk Financiert Vastgoed
© Mogelijk Financiert Vastgoed

'Wij denken in oplossingen en financieren zakelijk vastgoed zoals bedrijfspanden, winkels en kantoren, maar ook agrarisch vastgoed, landbouwgrond en transformatiepanden', vertelt manager vermogensopbouw Miranda Landkroon-Wiegmans van Mogelijk.

Naast het financieren van (agrarisch) vastgoed biedt Mogelijk financieringsmogelijkheden voor landbouwgronden. Deze nichemarkt vereist specifieke kennis en expertise. 'Een aantal van onze vastgoedspecialisten kent alle ins en outs rond landbouwgronden. Zij zetten de nieuwste technieken in op het gebied van data-analyse. Met deze inzichten kunnen wij ook agrarisch ondernemers de juiste financieringsoplossing bieden', licht Landkroon-Wiegmans toe.

Bij Mogelijk financiert de markt de markt. 'Een ondernemer op zoek naar financiering voor een zakelijke hypotheek kan bij ons terecht. Investeerders financieren de zakelijke hypotheek van ondernemers en ontvangen daarvoor een aantrekkelijk rendement. Wij zijn er dus voor zowel ondernemers die kapitaal zoeken als investeerders die rendement willen maken op hun vermogen', legt de manager vermogensopbouw uit.

Investeerders en ondernemers waarderen vooral de laagdrempeligheid van ons onlineplatform

Miranda Landkroon-Wiegmans, manager vermogensopbouw bij Mogelijk Financiert Vastgoed

'Het interessante is dat we agrarisch ondernemers helpen die zoeken naar een financiering, maar dat we ook oud-ondernemers uit de sector krijgen die hun bedrijf hebben verkocht en zoeken naar een mogelijkheid om hun geld te investeren', zegt Landkroon-Wiegmans.


Persoonlijk contact

'Met rond de 140 specialisten op ons hoofdkantoor in Breukelen zorgen we voor een goede balans tussen online gemak en persoonlijk contact. Tot nu toe zijn ruim zesduizend objecten gefinancierd voor een totaalbedrag van 1,9 miljard euro. Het aantal aanvragen groeit nog altijd flink. Ook investeerders weten de weg naar Mogelijk te vinden', vertelt de manager vermogensopbouw.

'Het enthousiasme van onze klanten over onze aanpak heeft bijgedragen aan de groei van Mogelijk. Investeerders en ondernemers waarderen vooral de laagdrempeligheid van ons onlineplatform. Bovendien denken we graag mee, of het nu gaat om de opbouw van vermogen, bijvoorbeeld na verkoop van een stuk grond of boerderij, of juist om het aantrekken van kapitaal voor financiering van zakelijk vastgoed of landbouwgrond. Wie meer wil weten over onze financieringsmogelijkheden, kan eenvoudig en snel via de quickscan achterhalen welke leensom haalbaar is', zegt Landkroon-Wiegmans.


Twee werkdagen

Het proces bij Mogelijk begint met een financieringsaanvraag via de website. De vastgoedspecialisten beoordelen elke aanvraag zorgvuldig. Na een financieringsaanvraag via de website hoort de aanvrager binnen 48 uur of financiering haalbaar is. Vervolgens vindt er een gesprek plaats.

'Deze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat wij de behoeften van de aanvrager precies in kaart krijgen. Wij beoordelen welke financiering het best past, want financiering kan op twee manieren: rechtstreeks of vanuit het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds', legt de manager vermogensopbouw uit.


Vastgoed als onderpand

Een rechtstreekse financiering houdt in dat de zakelijke hypotheek wordt gefinancierd door één investeerder. Een tweede optie is het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds, waarbij verschillende beleggers geld inleggen in een fonds en waarmee meerdere zakelijke hypotheken worden gefinancierd. In beide gevallen dient het vastgoed als onderpand.

Bekijk hier meer informatie over de rechtstreekse investeringsmogelijkheden en beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Mogelijk Financiert Vastgoed

Mogelijk Financiert Vastgoed

Mogelijk is er voor investeerders, beleggers, ondernemers, vastgoedbeleggers, institutionele partijen en intermediairs. Wij zetten altijd uw wensen centraal en...

Lees verder »

Meer van Mogelijk Financiert Vastgoed

Meer artikelen van Mogelijk Financiert Vastgoed »

Artikelen over Mogelijk Financiert Vastgoed