Goes en Emmeloord starten eigen aardappelnotering

De beurzen in Goes en Emmeloord hebben zelf de notering van aardappelen weer opgepakt. Zij doen dat omdat binnen PotatoNL-verband geen overeenstemming is over de wijze van noteren.

Goes+en+Emmeloord+starten+eigen+aardappelnotering
© Patrick Coenen

Aardappelen bestemd voor de grote fritesfabrieken in Nederland en België noteren deze week 22 tot 25 euro per 100 kilo. Rassen die geschikt zijn voor verse frites of de schillerij, zoals Agria, noteren 30 tot 40 euro per 100 kilo.

PotatoNL werd in het najaar van 2017 door de beurs LNCN in Emmeloord, aardappelorganisatie NAO, brancheorganisatie van verwerkers Vavi en land- en tuinbouworganisatie ZLTO opgericht om met één gezamenlijke notering de telers te informeren over de marktsituatie. Dat bleek succesvol tot en met seizoen 2023-2024. In de loop van afgelopen jaar werd al duidelijk dat partijen nieuwe afspraken wilden maken. Daar zit het nu op vast.

Het lukt de partijen niet om tot overeenstemming te komen. 'Momenteel vinden geen noteringen plaats voor PotatoNL. Het aardappelseizoen 2023/2024 is recent afgelopen. De vier dragende partijen van PotatoNL – LNCN, NAO, Vavi en ZLTO – hebben nog geen overeenstemming bereikt over de werkwijze en het protocol voor het aardappelseizoen 2024/2025', meldt de website van PotatoNL.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer