Hybride aardappelrassen Solynta mogen markt op in Kenia

Drie van van Solynta's hybride echte aardappelrassen zijn goedgekeurd voor distributie in Kenia. De Kenya Plant Health Inspectorate Service heeft deze rassen onlangs goedgekeurd voor distributie in Kenia.

Hybride+aardappelrassen+Solynta+mogen+markt+op+in+Kenia
© Solynta

De hybride aardappelrassen worden op de markt verkocht als echte zaden en zaailingen die zijn gekweekt uit echte zaden (via lokale partners). De rassen zijn in Nederland ontwikkeld via non-gmo hybride veredelingstechnologie, een nieuw veredelingsplatform uitgevonden door Solynta. Een van de rassen bevat meerdere resistente genen tegen phytophthora, een bekende aardappelziekte die grote schade toebrengt aan de opbrengsten van telers.

Solynta zal deze goedgekeurde hybride variëteiten binnenkort in heel Kenia beschikbaar stellen, om de toegang tot kwalitatief aardappeluitgangsmateriaal te vergroten voorafgaand aan het volgende groeiseizoen. Een van de grootste uitdagingen voor Keniaanse aardappeltelers is de beperkte toegang tot voldoende schoon uitgangsmateriaal om hun gewassen te laten groeien.


De echte aardappelzaden van Solynta bieden een oplossing voor deze vraag, omdat ze ziektevrij zijn, gemakkelijk op te slaan en zuiniger in gebruik voor boeren. Met slechts 25 gram zaad kunnen ze hetzelfde gebied beplanten waarvoor anders 2.500 kilo knollen nodig zijn.

Solynta heeft jarenlang samengewerkt met Afrikaanse boeren, distributeurs en grote verwerkingsbedrijven om veerkrachtige, heerlijke en betrouwbare hybride echte aardappelen naar meer mensen te brengen. Solynta heeft deze hybride variëteiten grondig getest op het veld op het hele continent, waaronder in Kenia, Egypte, Namibië en Zuid-Afrika.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer