Biggenprijzen op belangrijkste exportmarkten dalen fors

De waarde van biggen in Spanje is in vier maanden bijna gehalveerd. Half april was de Spaanse biggennotering 92 euro en nu 51 euro per big. In Duitsland daalt de biggenprijs ook, maar iets minder snel.

Biggenprijzen+op+belangrijkste+exportmarkten+dalen+fors
© Jos Thelosen

Zes weken geleden stond de Duitse notering per big op 85 euro. Zeventien weken achter elkaar veranderde die hoge notering bij onze oosterburen niet. Maar de afgelopen anderhalve maand is de notering 13 euro per big lager geworden. Deze week daalt de VEZG-notering met 1,50 euro naar 72 euro per big.

Ondanks deze daling blijft de biggennotering in Duitsland fors hoger dan die in Spanje. Deze week is de Spaanse notering opnieuw 3 euro per big lager en komt uit op 51 euro. Dit is fors lager dan de Spaanse biggennotering van half april. Toen stond die op 92 euro per big.

De biggennotering in Nederland reageert het meest op de snelle prijsval van de Spaanse exportmarkt voor biggen. Vleesconcern Vion noteerde als piek 87 euro per big en zat vorige week op 52,50 euro. De lagere noteringen in zowel Duitsland als Spanje voor deze week beloven dus niet veel goeds voor de basisprijs die Nederlandse vermeerderaars deze week voor hun biggen ontvangen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer