Biggenprijs laat forse daling zien

Vermeerderaars zien zich geconfronteerd met een forse daling van de biggenprijs. Vleesvarkenshouders zijn afwachtend, omdat er misschien nog iets van de prijs af kan.

Biggenprijs+laat+forse+daling+zien
© Pixabay

De biggenprijs van Vion kelderde in week 28 met 6 euro naar 63 euro per big. Verwacht wordt dat de prijsdreun daarmee nog niet helemaal is geïncasseerd. Handelaren voorzien dat er nog wel een paar euro afgaat.

Er gaan weinig dieren naar de slachterij, waardoor op de vleesvarkensbedrijven weinig plekken vrijkomen voor biggen. Bovendien laat ook de export het afweten op dit moment. Dat veroorzaakt veel druk op de biggenprijzen.

De prijsdaling wordt versterkt doordat vleesvarkenshouders extra afwachtend zijn. Een weekje wachten levert een fikse kostenbesparing op, redeneren zij. Dat komt goed van pas nu de varkens minder opleveren en er voor de afzet van mest hoge prijzen moeten worden betaald.

Spanje wordt gezien als trendsetter in de dalende markt. In week 28 zakte de notering in Lérida met 6 euro naar 62 euro per big. Daarmee ligt de prijs 30 euro onder de piek van eind maart/begin april.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    24° / 16°
    50 %
  • Woensdag
    21° / 16°
    60 %
  • Donderdag
    21° / 13°
    15 %
Meer weer