Frankrijk verlaagt raming granen en oliezaden

De granen en oliezaden hebben in Frankrijk minder opgeleverd dan eerder geraamd. Dat blijkt uit een nieuwe inschatting van statistiekdienst Agreste van het Franse ministerie van Landbouw.

Frankrijk+verlaagt+raming+granen+en+oliezaden
© Twan Wiermans

De opbrengsten van zachte tarwe zijn volgens de nieuwe prognose blijven steken op 6,1 ton per hectare en dat is nog iets minder dan eerder geraamd. De totale productie van deze tarwe zakt daarmee naar 25,4 miljoen ton en dat is 1,3 procent minder dan de voorspelling in september.

Ook gerst leverde nog minder kilo's per hectare dan eerder voorzien. Volgens de nieuwe cijfers is 5,4 ton per hectare geoogst. De productie valt hierdoor 2,5 procent lager uit dan de vorige raming en komt daarmee uit op 9,8 miljoen ton.

Bij haver en triticale zijn de verschillen nog groter. Haver levert volgens de nieuwe inzichten nog geen 3,9 ton per hectare op en daarmee zakte de productie nog eens 7,7 procent naar 301.100 ton. Bij triticale is de oogstraming, met name door geringere opbrengsten, nog eens 6 procent verlaagd. Daarmee komt deze nu uit op minder dan 1,1 miljoen ton.

• Bekijk de actuele graanprijzen

Koolzaad levert dit jaar slechts 2,9 ton per hectare aan zaad op en dat drukt het productiecijfer naar 3,85 miljoen ton. De zonnebloemen leverden uiteindelijk ook een fractie minder kilo's. Daar telt een bijstelling van het areaal zwaarder mee, waardoor de totale opbrengst onder de 1,8 miljoen ton zakt. Soja is een uitzondering op de algemeen dalende trend. Een enigszins meevallende productie (2,7 ton per hectare) tilt de totale productie boven de 400.000 ton.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    19° / 13°
    20 %
  • Zaterdag
    16° / 13°
    70 %
  • Zondag
    17° / 11°
    50 %
Meer weer