Piet Hilarides volgt Dick Hordijk op als CEO van Agrifirm

Piet Hilarides is vanaf 1 december 2024 de nieuwe CEO van Royal Agrifirm Group. Hij volgt daarmee Dick Hordijk op, die na een periode van acht jaar aftreedt.

Piet+Hilarides+volgt+Dick+Hordijk+op+als+CEO+van+Agrifirm
© Royal Agrifirm Group

De raad van commissarissen zegt blij te zijn met de komst van Hilarides, die meer dan twintig jaar (inter)nationale ervaring in coöperatieve en niet-coöperatieve omgevingen in de agro- en foodindustrie heeft en 'een rijke en doorgewinterde achtergrond meebrengt'.

Gezien de dynamiek in de sector, nationaal én internationaal, staat Agrifirm volgens de raad voor een periode met de nodige veranderingen. 'Het is van belang dat we hier proactief op inspelen om de positie die het bedrijf in Nederland en daarbuiten heeft te versterken en om het bedrijf toekomstbestendiger te maken.'

Hilarides zal onder meer samen met CFO Stefan Bulthuis en de leden van het Global Leadership-team invulling blijven geven aan het bouwen van een verantwoorde voedselketen. 'De coöperatieve ervaring van Hilarides zal zorgen voor de juiste verbinding met de leden en klanten en hij zal het perspectief van de boeren en sector voorop zetten', stelt de raad van commissarissen.


PepsiCo en FrieslandCampina

De aanstormend CEO startte zijn loopbaan als accountmanager bij PepsiCo, na het afronden van zijn studies Business Administration en Business Economie. Daarna ging Hilarides naar FrieslandCampina, waar hij 23 jaar actief was in eerst commerciële rollen binnen verschillende onderdelen van destijds Campina en later in algemene functies als Business Group Director van de divisie Kaas, Boter en Melkpoeder.

De laatste tien jaar was Hilarides bij Royal FrieslandCampina verantwoordelijk voor de Kaas, Boter en Melkpoeder Group en later in Singapore voor de Business Group Azië. Na een korte periode als senior adviseur voor Accenture te hebben gewerkt, was Hilarides vanuit Singapore verantwoordelijk voor de Aziatische Business Group van PerfettivanMelle als President APAC.

Zijn meest recente functie was als CEO van Baladna (een beursgenoteerde zuivelonderneming) in Qatar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    21° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 14°
    90 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer