Agrifirm gaat distributie microknollen verzorgen in Nederland

Landbouwcoöperatie Agrifirm gaat in Nederland de distributie verzorgen van microknollen van het Zuid-Koreaanse bedrijf E Green Global (EGG). Sinds de zomer van 2022 produceert dit bedrijf microknollen voor de vermeerdering van aardappelen in een laboratorium in het Overijsselse Enschede.

Agrifirm+gaat+distributie+microknollen+verzorgen+in+Nederland
© E Green Global

Agrifirm en EGG zien een toenemende belangstelling voor kwalitatief hoogwaardige pootaardappelen vanwege de groeiende vraag vanuit de aardappelverwerkende industrie. EGG heeft een technologie om virusvrij en krachtig microknol-pootgoed op grote schaal te produceren.

De microknollen van het Zuid-Koreaanse bedrijf worden dagelijks geoogst en kunnen direct machinaal in het open veld worden gepoot. Dit vermindert het aantal benodigde veldgeneraties. Hierdoor wordt het risico op latente ziekten in pootaardappelen beperkt en verkorten de microknollen de tijd die nodig is om nieuwe rassen te ontwikkelen.


Technologie breed inzetbaar

'De microknoltechnologie is breed inzetbaar en niet beperkt tot alleen aardappelrassen', meldt Simon Kram, communicatieadviseur van Agrifirm. 'Wij en EGG zien daarom mogelijkheden om ook samenwerkingen in andere akkerbouwgewassen te verkennen.'


De microknollen van EGG zijn al op de markt, maar omdat Agrifirm nu de distributie van het product gaat verzorgen, kunnen Nederlandse akkerbouwers er volgens Kram makkelijker aan komen. 'We hebben vooronderzoek gedaan om te kijken of er markt voor is. Daaruit blijkt dat er interesse is, dus we verwachten dat onze leden er zeker gebruik van gaan maken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    5 %
Meer weer