Nevedi gaat kritische blik werpen op eigen activiteiten

Directeur Henk Flipsen van de Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi) is niet blij met de keuzes van ForFarmers en Agrifirm. 'Als je een collectief bent, dan is het natuurlijk niet leuk dat grote partijen denken het alleen beter en efficiënter te kunnen. Maar het is een gegeven, je kunt die bedrijven niet vastbinden.' Met meer focus op de kerntaken hoopt hij de twee organisaties aan boord te houden.

Nevedi+gaat+kritische+blik+werpen+op+eigen+activiteiten
© Nieuwe Oogst

'De markt is sterk in beweging en er staat druk op de ondernemingen. Dat maakt ze kritisch, ook op de kosten', weet Flipsen. Gezien de gesprekken die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden, had hij deze stappen wel zien aankomen. 'Agrifirm was enkele jaren geleden al kritisch over de kosten en de baten. Die zouden anders moeten, met andere accenten.'

Daarom is intern een stevige discussie gevoerd, wat heeft geleid tot een meerjarenplan. 'Dit plan is door alle leden goedgekeurd, maar Agrifirm bleef kritisch', stelt Flipsen. Hij ziet nu dat de actie van ForFarmers een trigger is om aan de bel te trekken. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de kosten voor Nevedi door minder leden gedragen moeten worden.

In de begroting van dit jaar werd de toekomstvisie voor 2026-2030 opgenomen, waarin ook de kosten werden meegewogen. 'Nu ForFarmers ons de rug toekeert en Agrifirm dit ook dreigt te doen, kijkt een werkgroep binnen Nevedi kritisch naar de activiteiten. Dit doen we nu versneld. Wat zijn de kernactiviteiten, waar ga je mee verder en wat stoot je af?', licht Flipsen toe.


Flipsen hoopt daarmee tegemoet te komen aan zowel de wensen van Agrifirm én ForFarmers alle andere partijen, waardoor er toekomstperspectief is voor de hele sector. 'We hebben de hoop en de wens dat beide bedrijven hun besluiten heroverwegen en uiteindelijk lid blijven van Nevedi.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    15° / 4°
    10 %
  • Woensdag
    22° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 14°
    90 %
Meer weer