Noordelijke proeflocaties haken in op Boerderijen van de Toekomst

Proefboerderij Ebelsheerd zaait binnenkort wintertarwe op een perceel dat wordt ingezet voor onderzoek binnen het project 'Boerderij van de Toekomst Oldambt'. Proefboerderij Kollumerwaard haakt ook in op 'Boerderijen van de Toekomst' en doet dat onder de projectnaam 'AgriFuture'.

Noordelijke+proeflocaties+haken+in+op+Boerderijen+van+de+Toekomst
© Job Hiddink

Op beide locaties van het noordelijke landbouwonderzoekscentrum SPNA wordt een aantal hectares ingezet voor onderzoek naar het gangbare bedrijfssysteem met uitdagingen van de toekomst. Doel is om een akkerbouwsysteem te ontwikkelen dat vergaand voldoet aan klimaat-, milieu- en biodiversiteitseisen op basis van de beschikbare kennis en techniek.

Het onderzoek richt zich op verschillende rassenkeuzes, invulling van het bouwplan, veranderende bemestingsnormen en mogelijkheden van onkruid- en ziektebestrijding in één systeem. Beschikbare technieken, zoals robotisering en precisielandbouw, worden verbeterd of verder verfijnd.

De onderzoeksresultaten moeten de telers in Noord-Nederland uiteindelijk handvatten geven om invulling te geven aan uitdagingen en kansen in de toekomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    50 %
  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    70 %
Meer weer