Teun de Jong nieuwe voorzitter van SPNA

Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) heeft Teun de Jong benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht. Hij wordt de opvolger van Aaltje Rispens.

Teun+de+Jong+nieuwe+voorzitter+van+SPNA
© SPNA

De Jong is akkerbouwer in het Friese Sint Annaparochie. Hij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en is vooral bekend in de akkerbouwsector als voorzitter van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond. Deze functie bekleedde hij tot afgelopen zomer. Verder was hij in het verleden onder andere commissaris bij pootgoedbedrijf HZPC en voorzitter van kenniscoöperatie Niscoo.

Formeel is De Jong de eerste voorzitter van raad van toezicht omdat SPNA onlangs de bestuursstructuur wijzigde. De raad van toezicht neemt nu de plaats in van het stichtingsbestuur. Reden voor de wijziging is het sneller kunnen anticiperen van de organisatie op ontwikkelingen in de sector.

De Jong neemt de voorzittershamer over van Rispens. Zij is ook akkerbouwer in Friesland en net geen acht jaar voorzitter van het stichtingsbestuur van SPNA geweest en bijna aan het einde van haar termijn. Dit gecombineerd met de andere rol vanuit de raad van toezicht was voor haar een goed moment om terug te treden als voorzitter.

SPNA is de onderzoeksinstelling voor de akkerbouw op de noordelijke klei. SPNA beschikt over de proefboerderij Kollumerwaard in het Friese Munnekezijl en Ebelsheerd in het Groningse Nieuw Beerta. Op beide proeflocaties vindt zowel gangbare als biologische teelt plaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer