Bietencampagne van Cosun is van start gegaan

De bietencampagne van Cosun Beet Company is dinsdag 17 september van start gegaan in de suikerfabrieken in het Noord-Brabantse Dinteloord en het Groningse Vierverlaten. De campagne begint drie dagen eerder dan vorig jaar.

Bietencampagne+van+Cosun+is+van+start+gegaan
© dirk hol

Cosun meldt dat de eerste weken vooral bieten uit de kleigebieden worden aangevoerd. Dit naar leveringswens van de telers. Het concern verwacht een opbrengst van gemiddeld 79 ton suikerbieten per hectare. Dat is lager dan het vijfjarig gemiddelde van 85 ton per hectare.

Op basis van het suikergehalte van de afgelopen jaren ligt de verwachte opbrengst van de in totaal 7,1 miljoen ton bieten, op 13 ton suiker per hectare. Deze voorspelde suikeropbrengst is 7 procent lager dan het langjarig gemiddelde, ondanks dat het areaal dit jaar groter is.


Cosun rekent erop dat deze campagne minder tijd in beslag neemt dan vorig jaar. De bietenverwerker mikt op een campagneduur van 127 dagen, terwijl dat er vorig jaar 138 waren. In de campagne 2022-2023 werd in totaal 7,2 miljoen ton bieten verwerkt tot suiker en diksap.





Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer