Cosun verlaagt toewijzing met nog eens 5 procent

Voor het campagnejaar 2025 verlaagt Cosun Beet Company bij nader inzien het toewijzingspercentage voor de levering van suiker alsnog met 5 procent. De toewijzing is nu definitief vastgesteld op 100 procent.

Cosun+verlaagt+toewijzing+met+nog+eens+5+procent
© Dirk Hol

Half juli nog bepaalde de raad van beheer van Cosun het toewijzingspercentage op 105 procent. Reden voor de aanpassing is de constatering van het concern dat de volatiliteit van de suikermarkt groter is dan verwacht en dat afzet van suiker daardoor onzekerder wordt.

Eerder ging de landbouwcoöperatie ervan uit dat de suikerverkopen deze zomer zouden verbeteren vanwege de sterk verminderde suikerimporten van buiten de Europese Unie. Maar de realiteit is anders, meldt Cosun nu over de definitieve toewijzing. De vraag naar suiker en de verkoopvolumes zijn lager dan verwacht. Daardoor blijven de voorraden hoog en neemt de prijsdruk op suiker toe.


Cosun stelt te anticiperen op deze marktontwikkelingen door de gewenste suikervolumes voor volgend jaar naar beneden te brengen. De coöperatie voorziet op dit moment dat in 2025 en 2026 minder suiker kan worden afgezet. Het toewijzingspercentage voor het campagnejaar 2024, dat binnenkort begint, blijft wel gehandhaafd op 110 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    19° / 7°
    10 %
  • Maandag
    20° / 10°
    30 %
  • Dinsdag
    20° / 11°
    5 %
Meer weer