Opnieuw grootscheepse vaccinatiecampagne tegen vogelgriep in Frankrijk

Alle Franse eenden worden vanaf 1 oktober weer gevaccineerd tegen vogelgriep. De Franse regering heeft hiertoe bijna 68 miljoen doses vaccins besteld bij de farmaceutische bedrijven Ceva Santé Animale en Boehringer Ingelheim Animal Health en dekt 70 procent van de kosten.

Opnieuw+grootscheepse+vaccinatiecampagne+tegen+vogelgriep+in+Frankrijk
© Twan Wiermans

Het Franse ministerie van Landbouw stelt dat de pluimveesector kan profiteren van de succesvolle ervaringen van de vorige vaccinatiecampagne in 2023/2024. De verplichte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep die voor het eerst op zo'n grote schaal werd uitgevoerd is geslaagd. Toen zijn 50 miljoen eenden gevaccineerd door een goede samenwerking tussen vaccinleveranciers, dierenartsen, professionele landbouworganisaties en eendenhouders.

De dreiging van vogelgriep blijft omdat het virus nog steeds aanwezig is bij wilde vogels. Op dinsdag 20 augustus werd een uitbraak van hoogpathogene vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf in Morbihan in de gemeente Camoël. Het is de tweede uitbraak in het seizoen 2024/25, nadat er op maandag 12 augustus in Ille-et-Vilaine ook vogelgriep op een bedrijf werd geconstateerd.


Beide uitbraken vonden plaats in de buurt van gebieden waar de afgelopen weken gevallen van vogelgriep zijn waargenomen bij zeevogels, langs de Bretonse en Normandische kust.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    10 %
  • Zondag
    18° / 9°
    20 %
  • Maandag
    19° / 12°
    30 %
Meer weer