VS compenseert deel melkverlies door vogelgriep

Het ministerie van Landbouw (USDA) van de Verenigde Staten (VS) gaat melkveebedrijven deels compenseren voor het verlies aan melkproductie als gevolg van een hoogpathogene vogelgriepuitbraak op hun bedrijf. Die verliezen ontstaan doordat zieke dieren uit productie worden gehaald.

VS+compenseert+deel+melkverlies+door+vogelgriep
© Pixabay

Getroffen melkveehouders moeten een officiële test overhandigen, waaruit blijkt dat op hun bedrijf daadwerkelijk vogelgriep type H5N1 is aangetoond. Ook moet duidelijk zijn wat de productie voor de vogelgriepuitbraak was en de totale melkproductie tijdens de periode van 120 dagen na de blauwtongmonstername.

De vergoeding voor melkverlies per uit productie gehaalde koe wordt bepaald op basis van een verwachte periode van 21 dagen zonder melkproductie wanneer een koe uit de melkveestapel wordt verwijderd. Dit wordt gevolgd door een periode van zeven dagen waarin de koe weer melk geeft, maar 50 procent van de normale melkproductie produceert.


Na 120 dagen

Mocht het melkproductieverlies aanhouden, dan kan een ondernemer na 120 dagen voor een nieuwe periode steun aanvragen. Hiervoor is een actuele test nodig, waaruit blijkt dat op het bedrijf dieren zijn getroffen door vogelgriep.

Het geld is afkomstig van het Emergency Assistance for Livestock, Honeybees and Farm-Raised Fish Program. Dit programma geeft financiële steun bij verliezen als gevolg van ziekte, ongunstige weersomstandigheden of andere omstandigheden, zoals bosbranden, die niet worden gedekt door andere rampenhulpprogramma's.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    14° / 8°
    75 %
  • Vrijdag
    16° / 8°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer