Afrikaanse varkenspest breidt zich in rap tempo uit in Duitsland

Steeds meer Duitse deelstaten krijgen te maken met beperkingen door vondsten van dode wilde zwijnen die zijn overleden aan Afrikaanse varkenspest. Nedersaksen, Hessen, Rijnland-Palts en Baden-Württemberg zijn door de besmettelijke varkensziekte getroffen. Bijna dagelijks duikt ergens een nieuwe besmetting van Afrikaanse varkenspest op.

Afrikaanse+varkenspest+breidt+zich+in+rap+tempo+uit+in+Duitsland
© Léonie Vaarhorst

Het virus is woensdag aangetroffen bij een wild zwijn in het district Rhein-Neckar in Baden-Württemberg. Binnen een straal van 15 kilometer rond de vindplek is een zone met beperkingen ingesteld. Het vervoer van varkens is verboden. Ook is een tijdelijk jachtverbod ingesteld. Om verspreiding van Afrikaanse varkenspest te voorkomen, wordt een hekwerk gemaakt en is opdracht gegeven om kadavers van wilde zwijnen op te sporen en te laten onderzoeken.

In de gebieden met een lockdown voor het vervoeren van varkens nemen de dierenwelzijnsproblemen op varkensbedrijven toe. Het Bundesverband Rind und Schwein pleit ervoor om in de besmette zones dieren te mogen euthanaseren om grote problemen met het dierenwelzijn te voorkomen. Het federale ministerie van Landbouw zou hiervoor op EU-niveau campagne moeten voeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    14° / 8°
    75 %
  • Vrijdag
    16° / 8°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer