Beperkingszone Duitse deelstaat Hessen uitgebreid

De zone met beperkingen voor onder meer het vervoeren van varkens als gevolg van Afrikaanse varkenspest in de Duitse deelstaat Hessen is uitgebreid. Aanleiding is de vondst van een besmet karkas van een wild zwijn in het district Darmstadt-Dieburg, dat tegen de grens van de deelstaat Beieren ligt.

Beperkingszone+Duitse+deelstaat+Hessen+uitgebreid
© Horst Jegen

Een boswachter ontdekte het dode wilde zwijn vorige week in een bos bij Ober-Ramstadt. Het Hessische laboratorium in Giessen meldde vrijdag een positieve test op Afrikaanse varkenspest. Het nationale referentielaboratorium Friedrich Loeffler Instituut moet dat nog bevestigen. In hetzelfde district zijn al meer karkassen gevonden die worden getest op Afrikaanse varkenspest.

Vanwege de geografische ligging van de nieuwe plek van de vondst worden nieuwe uitsluitingszones I en II aangewezen. Binnen de uitsluitingszone II geldt een verbod om te wandelen en moeten honden aangelijnd blijven. Ook is direct een jachtverbod uitgevaardigd. Voor landbouwactiviteiten gelden speciale eisen. De maatregelen hebben tot doel verdere verspreiding van Afrikaanse varkenspest te voorkomen, meldt het Duitse vakblad TopAgrar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer