Utrecht wil probleemwolf afschieten

Provincie Utrecht is van plan de wolf die onlangs bij incidenten in Leusden was betrokken, af te schieten. De provincie heeft voor het voornemen tot afschot instemming gevraagd bij het ministerie van van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur en de betrokken gemeenten.

Utrecht+wil+probleemwolf+afschieten
© Pixabay

Aanleiding is een incident van woensdagochtend bij Austerlitz, waarbij een kind omver zou zijn gelopen of geduwd door een 'groot dier'. Mogelijk gaat het om een wolf. Wolvendeskundigen zeggen volgens de provincie dat er gedrag is vertoond dat 'atypisch en verontrustend is'.

'De provincie houdt er ernstig rekening mee dat het om dezelfde wolf gaat die eerder was betrokken bij incidenten in Leusden met een ander meisje en een hond en heeft daarom besloten om een afschotvergunning voor te bereiden', meldt de provincie in een verklaring.

Donderdag is een spoedanalyse van het DNA aangevraagd en de kleding van het kind is overhandigd aan het onderzoeksinstituut. Dit onderzoek zal duidelijk maken of daadwerkelijk sprake is van dezelfde wolf. Het duurt volgens de provincie ongeveer een week voordat de uitslag bekend is.


Kinderen

Provincie Utrecht en diverse gemeenten roepen mensen in een 'dringende waarschuwing' op om voorlopig niet met kleine kinderen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug te komen. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist.

Het landgoed Den Treek in Leusden is sinds kort afgezet, nadat daar eerder deze maand een meisje was gebeten door een wolf. In het gebied leeft een wolvenpaar.




Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer