Varkenshouders beoordelen belangenbehartiger POV met een 7,5

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) heeft AgriDirect-Etil een tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren onder 248 leden en 55 niet-leden. De leden geven de belangenbehartiger gemiddeld een 7,5 en ook de niet-aangesloten varkenshouders zijn overwegend positief.

Varkenshouders+beoordelen+belangenbehartiger+POV+met+een+7%2C5
© POV

De belangenorganisatie voor de varkenssector die dit jaar tien jaar bestaat, wilde weten welk imago ze heeft, hoe tevreden de leden zijn en vooral welke koers ze in de toekomst moet varen. Want de sector verandert en daarmee de wensen en verwachtingen van de varkenshouders.

De leden geven aan een duidelijk beeld te hebben van de POV. De deskundigheid en kennis van de organisatie geven ze een rapportcijfer van 7,5. Ook zijn ze tevreden met de communicatie (7,4), bereikbaarheid en inzet van POV in het algemeen (7,5). Over de bereikte resultaten zijn ze redelijk tevreden (6,5). Dit lagere cijfer wordt vooral geweten aan het onwrikbare beleid van het oude kabinet.


Opzeggers zelden ontevreden

Negen op de tien leden geven aan in de komende jaren waarschijnlijk bij de POV te blijven. Als ze opzeggen, heeft dit vooral te maken met bedrijfsbeëindiging en zelden met onvrede. Niet-leden blijken ook een overwegend positief beeld te hebben van de organisatie. De reden om geen lid te willen worden, ligt het vaakst bij de hoogte van de contributie en twijfel over de toegevoegde waarde voor het eigen bedrijf.

Binnenkort worden de resultaten op de website van de POV gepubliceerd. Nu al is een uitgebreide samenvatting van de uitkomsten te bekijken in de ledenapp (Android en iOS). Het POV-bestuur werkt op basis van de uitkomsten een toekomstplan uit voor de organisatie. Het plan wordt naar verwachting dit najaar gedeeld met de leden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    17° / 12°
    50 %
  • Zaterdag
    19° / 13°
    80 %
  • Zondag
    19° / 11°
    30 %
Meer weer