FrieslandCampina start project koolstofvastlegging in grasland

Royal FrieslandCampina is een tienjarig project gestart waarbij koolstof wordt opgeslagen in graslanden. Het project is onlangs goedgekeurd door de Stichting Nationale Koolstofmarkt.

FrieslandCampina+start+project+koolstofvastlegging+in+grasland
© Twan Wiermans

In het project werkt de zuivelcoöperatie samen met twintig melkveehouders die gezamenlijk 780 hectare blijvend grasland beheren. Hiervoor heeft de Stichting Nationale Koolstofmarkt gevalideerde certificaten uitgegeven aan FrieslandCampina.

De melkveebedrijven die meedoen aan het project zullen naar verwachting samen jaarlijks 1.755 ton CO2 opslaan. Over de hele periode van tien jaar komt dat neer op een besparing van 17,5 kiloton CO2.


Vergoeding

De deelnemers krijgen een vergoeding op basis van de hoeveelheid CO2 die ze in de bodem vastleggen. Gedurende de looptijd van het project mogen de percelen niet worden geploegd of gescheurd.

Nederlandse projecten die bijdragen aan het verminderen van de broeikasgasuitstoot worden gecertificeerd door de Stichting Nationale Koolstofmarkt. De certificaten bewijzen dat de uitstootreductie echt is en wordt gecontroleerd door onafhankelijke experts.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer