Duitsland heeft tot en met augustus meer varkens geslacht

In Duitsland zijn in de eerste acht maanden van dit jaar 1,4 procent meer varkens geslacht dan in dezelfde periode in 2023. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis.

Duitsland+heeft+tot+en+met+augustus+meer+varkens+geslacht
© Marcel Bekken

In totaal zijn in de eerste acht maanden ongeveer 29,5 miljoen varkens geslacht. Dat zijn er 400.000 meer dan het jaar ervoor.

Bij de laatste veetelling in mei van dit jaar bleek dat de trend van dalende dieraantallen zich niet heeft doorgezet en dat er sprake is van een gelijkblijvend tot licht stijgend aantal varkens. Als belangrijkste reden wordt de verbeterde economische situatie in de varkenshouderij genoemd.

Import slachtvarkens

Minder varkens zijn voor de slacht vanuit het buitenland naar Duitsland gehaald. Van januari tot en met augustus 2024 waren dit er zo'n 940.000, dat zijn er ongeveer 70.000 (6,5 procent) minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Door de hogere slachtgewichten is de totaal geproduceerde hoeveelheid varkensvlees iets sterker gestegen dan het aantal dieren.

Varkens van binnen- en buitenlandse herkomst zorgden in de eerste acht maanden van dit jaar samen ongeveer voor 2,83 miljoen ton aan varkensvlees. Dat is zo'n 50.000 ton of 2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    60 %
Meer weer