Wereldwijde vleesproductie stagneert, behalve die van pluimveesector

De pluimveesector lijkt de toppositie in de wereldwijde vleesproductie over te nemen van de varkenssector, als de trend in de laatste voorspelling van USDA doorzet. De productie van varkens- en rundvlees staat stil, terwijl die van pluimveevlees rustig doorgroeit.

Wereldwijde+vleesproductie+stagneert%2C+behalve+die+van+pluimveesector
© Twan Wiermans

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) verwacht dat de mondiale rundvleesproductie met 0,8 procent daalt tot iets minder dan 61 miljoen ton. Met name in de Verenigde Staten (VS), een van de grootste producenten, is sprake van een aanzienlijke productiedaling. Maar ook in regio's als Brazilië, de EU en China stagneren of dalen de productievolumes.

Volgens de voorspellingen van USDA krimpt ook de wereldwijde varkensvleessector in 2025 met 0,8 procent naar 115 miljoen ton varkensvlees. De Chinese varkensvleesproductie, bijna de helft van de wereldproductie, krimpt naar verwachting met 2,2 procent. Dit gebeurt als onderdeel van overheidsmaatregelen om de prijzen te stabiliseren.

Amerika breidt varkensproductie uit

Daarentegen breidt de VS de productie van varkensvlees uit met 2,2 procent. Daarnaast gaat dit land de export naar vooral Mexico vergroten.

Voor de pluimveesector rekent USDA voor 2025 met een stabiele mondiale productiegroei van 1,8 procent. Dit zou de kippenvleessector op ongeveer 105 miljoen ton brengen. Gemiddeld is er het afgelopen jaar jaarlijks zo’n 1 miljoen ton extra kippenvlees op de markt gekomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    18° / 11°
    60 %
Meer weer