Morliny Foods richt zich zelfstandig op Europese vleesmarkt

De vleesactiviteiten van Smithfield Foods in Europa worden afgesplitst van de activiteiten in de Verenigde Staten. Daartoe is besloten omdat de Europese markt een duidelijk andere dynamiek heeft dan die in Noord-Amerika. Gevolg van deze afsplitsing is dat Morliny Foods, dat deel uitmaakte van Smithfield Europe, vanuit zes Europese landen beter en sneller kan inspelen op de interne vleesmarkten in Europa.

Morliny+Foods+richt+zich+zelfstandig+op+Europese+vleesmarkt
© Smithfield

Als zelfstandige onderneming neemt Morliny Foods een regiospecifieke groeistrategie aan. Het vleesbedrijf richt zich op de meer gefragmenteerde Europese markt. Het bedrijf levert vers varkensvlees en gevogelte en verpakt vlees op het hele continent vanuit vestigingen in Polen, Roemenië, Slowakije, Hongarije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens CEO Shane Smith van Smithfield Foods is het nu het juiste moment om hun Noord-Amerikaanse en Europese vestigingen zelfstandig verder te laten gaan. 'Ze kunnen verschillende strategieën uitvoeren om in te spelen op de verschillende marktomgevingen en kansen. De afzonderlijke managementteams krijgen meer flexibiliteit bij het nemen van beslissingen, waardoor de prestaties en vooruitzichten voor zowel Smithfield Foods als Morliny Foods worden geoptimaliseerd. De Europese voedselmarkt krijgt te maken met een meer wendbare concurrent.'


Twintig jaar geleden

Smithfield betrad twintig jaar geleden bijvoorbeeld de Roemeense markt en investeerde in de varkenshouderij en varkensslachterijen. Het concern heeft ruim twintig varkensbedrijven. Zo'n 29 procent van de in Roemenië verwerkte varkens gebeurde tot dinsdag bij Smithfield Europe. Vanaf die dag is het Morliny Foods geworden.

Smithfield Foods en Morliny Foods blijven dochterondernemingen van WH Group, de grootste vleesproducent in Azië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    19° / 7°
    10 %
  • Maandag
    20° / 10°
    30 %
  • Dinsdag
    20° / 11°
    5 %
Meer weer