Moederbedrijf Van Iperen mag Wesemael Agro Science overnemen

Mededingingsautoriteit ACM geeft goedkeuring aan de overname van Wesemael Agro Science door toeleveringsbedrijf Thesis uit Westmaas. Thesis is het moederbedrijf van onder meer gewasbeschermings- en -voedingsspecialist Van Iperen.

Moederbedrijf+Van+Iperen+mag+Wesemael+Agro+Science+overnemen
© Thesis/Wesemael

De overname wordt goedgekeurd omdat er volgens ACM nog voldoende concurrentie overblijft in de toelevering van agrarische bedrijven. Naast Van Ieperen is Thesis ook eigenaar van op- en overslagbedrijf voor chemische bulkgoederen Transterminal Dordrecht en vloeibare meststoffenproducent Euroliquids.

Net als Thesis handelt ook Van Wesemael in meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaden en overige landbouwbenodigdheden. Wesemael Agro Science heeft vestigingen in Apeldoorn, Biddinghuizen, Dedemsvaart, Hulst, Opheusden, Schagerbrug, Tiel, Warffum, Westerbork en Winschoten. Dit bedrijf telt zo'n honderd medewerkers.


Grotere schaal

'Met deze overname versterken wij onze geografische spreiding', stelt algemeen directeur Dirk-Jan Bakker van Thesis. 'Zodoende kunnen we op grotere schaal doen waar we goed in zijn: telers begeleiden om op toekomstbestendige wijze hun gewassen te telen.'

Algemeen directeur Boudewijn van Wesemael ziet in Thesis een bedrijf met gedeelde normen en waarden. 'We passen goed bij elkaar. Daarom kijk ik ook uit naar het voortzetten van onze samenwerking in de toekomst.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer