Flevotrade Onions verliest hoger beroep tegen uientelers

Uienhandelaar Flevotrade Onions in het Flevolandse Dronten heeft een hoger beroep tegen drie Brabantse uientelers verloren. De handelaar is in maart vorig jaar veroordeeld tot het betalen van in totaal bijna 70.000 euro aan de uientelers. En daar komen nog rente en kosten bovenop.

Flevotrade+Onions+verliest+hoger+beroep+tegen+uientelers
© Job Hiddink

Flevotrade ging in hoger beroep. Deze week wees het gerechtshof in Arnhem de eis om de vonnissen van vorig jaar te vernietigen af. Dat betekent dat het handelsbedrijf alsnog moet betalen. Daarbij moet het ook nog zo'n 3.500 euro neertellen aan griffierecht en salaris van de advocaat van de uientelers.

Het handelshuis heeft in augustus 2021 koopovereenkomsten ontbonden met de drie telers van plantuien op basis van kwaliteit. Ondertussen werd een deel van de uien afgezet naar Polen. De telers waren zodoende niet in staat gesteld de afgekeurde uien weer op te halen.

In een arbitragezaak zijn de telers in het gelijk gesteld. Het hof in Arnhem is door Flevotrade gevraagd de drie arbitrale vonnissen van 14 juli 2023 te vernietigen. Deze week werd die eis dus afgewezen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer