Miljoenen liters water weg door open schuif, kwekers Boskoop in de rats

Kwekers in het Zuid-Hollandse Boskoop zaten dit weekend in de rats, doordat een schuif tussen twee sloten openstond. Hierdoor stroomden miljoenen kubieke meters water van de Nessepolder naar de Rietveldse Polder.

Miljoenen+liters+water+weg+door+open+schuif%2C+kwekers+Boskoop+in+de+rats
© Pixabay

'Dit had niet veel langer moeten duren', zegt salixkweker Peter Bontekoe tegen Omroep West. Hij zag zaterdag de schuif met eigen ogen openstaan en het waterpeil was een stuk lager dan normaal. 'Toen ik even later werd gebeld door een collega of ik naar het waterpeil had gekeken en ik keek nogmaals, zag ik dat het water nog veel verder was gezakt. Daarna hebben wij alarm geslagen', zegt Bontekoe.

De salixkweker zegt tegen de regionale omroep dat het slootwater van essentieel belang is voor de kwekerijen in de Nessepolder. 'Om een voorbeeld te geven: ik benevel elke vijf minuten met water. Kan dat een uur niet omdat de pompen zijn drooggelopen, dan kun je het gewas weggooien.'

Om het peil in de sloten weer op een aanvaardbaar niveau te krijgen, is er dit weekend vanuit vier locaties water aangevoerd naar de Nessepolder. Maandag wordt het oude niveau weer bereikt, is de verwachting. Schademeldingen zijn er niet. Ook in de Rietveldse Polder werd geen hinder ondervonden van het extra water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    50 %
  • Dinsdag
    20° / 11°
    5 %
  • Woensdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer