Start-up begint bestelplatform voor duurzame bloemen

Het bedrijf Wilderful lanceert deze week een besteldienst waarmee biologische bloementelers hun seizoensgebonden producten via lokale bloemisten kunnen aanbieden aan consumenten.

Start%2Dup+begint+bestelplatform+voor+duurzame+bloemen
© Wilderful

Doel van de dienst is het bieden van een natuurvriendelijk alternatief in de bloemenindustrie, meldt Wilderful. Het initiatief wordt in de opstartfase financieel ondersteund via stichting Doen van de Postcode Loterij en de Vriendenloterij, de Rabo Foundation en investeringsfonds stichting LifeTree Fund. Daarnaast haalde Wilderful met crowdfunding 80.000 euro startkapitaal op bij bijna 150 particuliere beleggers.

Start-up Wilderful is opgericht door Silke Tijkotte, Jennifer Laarman en Denise Collignon. Deze ondernemers hebben alle drie ervaring in de bloemenbranche en stellen zichzelf nu tot doel om de sierteeltsector een duurzame impuls te geven. Om dat te bereiken, wil Wilderful natuurvriendelijke en seizoensgebonden bloemen toegankelijker maken en laten zien dat deze bloemen de normale keuze zouden moeten zijn.


Boeketten van 25 tot 50 euro

Via Wilderful zijn alleen seizoensbloemen te bestellen die worden geteeld bij een kweker in de buurt in de vollegrond, zonder kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. De boeketten van 25 tot 50 euro zijn te bestellen via de website van het bedrijf. Op basis van hun postcodegebied kunnen consumenten bestellingen doen en die ophalen of laten bezorgen via een plaatselijke aangesloten bloemist.

Het dekkingsgebied van lokale bloemisten betreft in eerste instantie de regio's Amsterdam, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Den Haag, Delft, Utrecht, Doorn, Arnhem en Ravenswoud. Wilderful werkt aan een volledige dekking voor heel Nederland. Behalve besteldienst wil het bedrijf ook als netwerkorganisatie fungeren om de bewustwording over natuurvriendelijke bloemen te vergroten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
  • Maandag
    20° / 15°
    70 %
  • Dinsdag
    18° / 12°
    50 %
Meer weer