Kwekers en kopers FloraHolland akkoord over spelregels platform Floriday

Royal FloraHolland heeft namens de aangesloten siertelers een convenant ondertekend met een groep kopers over heldere spelregels, principes en beleid voor het gebruik van het digitale platform Floriday. Daarmee wil de bloemenveiling Floriday verder doorontwikkelen.

Kwekers+en+kopers+FloraHolland+akkoord+over+spelregels+platform+Floriday
© Job Hiddink

De afspraken geven volgens FloraHolland helderheid over de verantwoordelijkheden, processen en besluitvorming. Ze leggen de basis voor verdere groei, digitalisering en continuïteit van het platform vanuit samenwerking.

Zowel kwekers (via FloraHolland) als kopers (via de grote handelsbedrijven en met steun van de belangenvereniging VGB) onderschrijven het gezamenlijke belang van het convenant. Zowel in functionaliteit als in gebruik.

Floriday heeft volgens FloraHolland sinds de start in 2017 een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Het is inmiddels uitgegroeid tot platform waar vraag en aanbod van bloemen en planten wereldwijd bij elkaar komen.


Sierteelthub versterken

De betrokken partijen zijn het erover eens dat Floriday het kwekers en kopers mogelijk maakt om de succesvolle positie van Nederland als?sierteelthub internationaal te versterken. Daarnaast helpt het de digitalisering van de sierteeltsector te optimaliseren.

Volgens CEO Frank Koenen van handelsorganisatie FM Group is het goed voor de samenwerking op de langere termijn om afspraken vast te leggen en te borgen in een convenant. 'Deze stap levert ook een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid door vanuit vergaande digitalisering ketenkosten te verlagen, afzet te vergroten en meer transparantie in de keten te brengen op het gebied van certificering, producten en verpakkingen.'

CEO Steven van Schilfgaarde van FloraHolland wijst erop dat de bloemenveiling en handelsbedrijven al langer constructief overleggen over Floriday. 'Met dit convenant worden uitgangspunten en afspraken vastgelegd. Daarmee zijn de rechten en plichten over en weer helder. Digitalisering is een voorwaarde voor de versterking, verduurzaming en optimalisering van de hele waardeketen. Dit is daarin een belangrijke stap.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer