Aardappel levert soms hogere prijs op

De dalende lijn in de aardappelprijzen lijkt te zijn gekeerd. In Duitsland is zelfs sprake van iets stijgende prijzen.

Aardappel+levert+soms+hogere+prijs+op
© John Ramaker

Er komen weinig transacties tot stand omdat de fritesindustrie afwezig blijft. De fabrieken worden ruimschoots voorzien van contractaardappelen en daarbij ook nog een stroom aan meeleveraardappelen. De markt moet het nu vooral hebben van kleinere afnemers die bereid zijn wat extra's te betalen voor mooie partijen.

Fabrieken rekenen de meeleveraardappelen af voor prijzen van 12,50 of 13 euro per 100 kilo. Daarnaast wordt tot 15 euro betaald voor een ras als Zorba. De beurzen Goes en Emmeloord noteren daarom deze week voor fritesaardappelen 12,50 tot 15 euro per 100 kilo af land.



In België staan de noteringen inmiddels redelijk vast op 12,50 euro per 100 kilo. Het Duitse Reka-Rheinland houdt die prijs ook aan voor vroege fritesaardappelen. Zorba's noteren 50 cent hoger op 14,50 euro per 100 kilo. Innovators zijn behoorlijk gewild en dat tilt het prijsniveau voor deze aardappelen met 1 euro omhoog naar 16,50 euro per 100 kilo.

Aardappelen bestemd voor de verse frites en schillerij blijven het nog steeds goed doen. Goes en Emmeloord handhaven de notering voor deze aardappelen op 25 tot 30 euro per 100 kilo. Daarvoor worden nu ook Agria's verhandeld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    10 %
  • Zondag
    19° / 7°
    10 %
  • Maandag
    20° / 10°
    30 %
Meer weer