Uienexport komt flink op stoom in week 30

De Nederlandse uienexport is in week 30 gestegen tot 19.287 ton. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) en het GroentenFruit Huis.

Uienexport+komt+flink+op+stoom+in+week+30
© Job Hiddink

Belangrijkste afnemer in de week van 22 tot 28 juli was Ivoorkust met meer dan 4.400 ton. De afzet naar dit West-Afrikaanse land loopt aanzienlijk sneller dan een jaar geleden.

In de eerste maand van dit seizoen heeft Ivoorkust al zo'n 9.600 ton uien uit Nederland afgenomen. Dat is 4.000 ton meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar liep de afzet naar dit land moeizamer als gevolg van de hoge prijzen.



De export naar Groot-Brittannië is ruim een kwart kleiner dan een jaar geleden. Vooral in de eerste twee weken kochten de Britten kleinere hoeveelheden. In week 30 is de afzet al wel flink op gang gekomen met een hoeveelheid van bijna 3.600 ton.

Al met al is er in week 30 meer uitgevoerd dan in dezelfde week van vorig jaar. Groot verschil met vorig jaar is dat de afzet naar Senegal later op gang komt. In 2023 was dat land al vroeg aan de markt met grote hoeveelheden. Daarmee rekening houdend is de uitvoerhoeveelheid in week 30 een mooie opsteker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer