Ivoorkust en Guinee trekker kar in uienexport

De West-Afrikaanse landen Ivoorkust en Guinee nemen in week twee de meeste uien af, gevolgd door de vrij stabiele afnemer Groot-Brittannië. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) en het GroentenFruit Huis.

Ivoorkust+en+Guinee+trekker+kar+in+uienexport
© Job Hiddink

In totaal werd 9.731 ton geëxporteerd in de tweede week van dit seizoen (kalenderweek 28). Ivoorkust was de grootste afnemer met 1.758 ton, gevolgd door Guinee met 1.612 ton. Direct daarachter staat Groot-Brittannië met 1.604 ton.



België importeerde in die week 1.141 ton. Daarmee staat het aantal landen dat meer dan 1.000 ton in een week importeerde toch al op vier.


Beginnetje in afzet naar Senegal

Een ander opvallend punt is dat Senegal volgens deze cijfers toch al 696 ton heeft afgenomen. Dat is voor dat land een kleine hoeveelheid, maar het is toch een beginnetje.

Voordat er volle boten die kant op gaan, is het al september, stellen exporteurs. Dit jaar is Senegal later dan vorig jaar, omdat eerst de eigen oogst moet zijn geconsumeerd. Pas dan staat de overheid importuien toe in Senegal. Dit om de lokale productie te beschermen tegen de import.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer