Toelating Propulse tegen bladschimmel in bieten

Het middel Propulse heeft een toelating gekregen voor de bestrijding van bladschimmels in suikerbieten. Dat meldt producent Bayer CropScience.

Toelating+Propulse+tegen+bladschimmel+in+bieten
© Haijo Dodde

De toepassing van Propulse heeft volgens de fabrikant lang op zich laten wachten, maar de toelating door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is eindelijk een feit. 'In vele jaren van onderzoek heeft Propulse zich bewezen als het allersterkste product tegen bladschimmels in suikerbieten.'

De toelating van het middel geldt voor bestrijding van alle belangrijke bladschimmels. Dat betreft naast cercospora, ramularia, meeldauw, roest en stemphylium. Het middel mag twee keer per seizoen worden toegepast in een dosering van 1,2 liter per hectare.

Propulse kan worden toegepast tot aan een oogstbaar gewas. Er geldt geen wachttijd. De fabrikant meldt dat het van belang is dat Propulse wordt afgewisseld met andere middelen om zo resistentie van schimmels tegen de werkzame stof fluopyram te voorkomen. Het middel bevat daarnaast de werkzame stof prothioconazool.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer