Cosun meldt bladschimmels in diverse regio's

In verschillende teeltgebieden worden aantastingen van bladschimmels gevonden. Dat meldt suikerfabrikant Cosun Beet Company op basis van de bladschimmelwaarschuwingsdienst van het IRS.

Cosun+meldt+bladschimmels+in+diverse+regio%27s
© Nieuwe Oogst

Het advies van het IRS aan telers van suikerbieten is om na de vondst van vlekjes cercospora, stemphylium of andere bladschimmels een bespuiting met een fungicide uit te voeren. De afgelopen week zijn meldingen van aantastingen binnengekomen vanaf de Zuid-Hollandse Eilanden, vanuit het noordelijk zand- en veengebied en Limburg. Gisteren en eergisteren kwamen hier nog meldingen bij vanuit Oost- en West-Brabant en Flevoland.

Cosun wijst erop dat bladschimmels in dit stadium in het seizoen behoorlijke schade kunnen doen aan het groene loof. Een goede controle op de eerste symptomen van de schimmels is volgens de agrarische dienst van de suikerverwerker dan ook belangrijk. Een actueel overzicht van meldingen van bladschimmels in verschillende regio's is te vinden op de website van het IRS.

Het IRS adviseert bespuitingen uit te voeren op rechtopstaand fris en droog blad. Voor een goede opname van de fungiciden is een aandroogtijd nodig van 1 tot 2 uur. Volgens gewasbeschermingsspecialisten is 300 liter spuitvloeistof vaak voldoende voor een goede verdeling van de middelen. Bij hoge temperaturen kan het toevoegen van hulpmiddel Promotor de effectiviteit van de bespuiting verbeteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer