Vijf medewerkers besmet met vogelgriep bij ruimen Amerikaans bedrijf

Bij het ruimen van een met vogelgriep besmet bedrijf in de Amerikaanse staat Colorado zijn vijf medewerkers besmet geraakt met de ziekte. Dat meldt het Center for Disease Control (CDC) in de Verenigde Staten.

Vijf+medewerkers+besmet+met+vogelgriep+bij+ruimen+Amerikaans+bedrijf
© Ger Loeffen

De medewerkers hebben milde griepverschijnselen, variërend van tranende ogen tot meer typische griepverschijnselen als koorts, rillingen en een zere keel of loopneus. Het onderzoek naar het virustype is nog gaande. Het is voor het eerst sinds 2022 dat medewerkers besmet zijn geraakt met vogelgriep door contact met pluimvee.

Omdat de besmetting heeft plaatsgevonden bij mensen die in nauw contact stonden met de zieke dieren, vindt het CDC dat de dreiging voor besmetting van de mens nog steeds laag is. Mede omdat de andere vier gevallen van vogelgriep bij de mens ontstaan zijn door direct contact via met vogelgriep besmette melkkoeien.


Uitbraken bij melkkoeien

Het aantal uitbraken van vogelgriep bij melkkoeien is inmiddels opgelopen naar honderdzestig bedrijven in dertien Amerikaanse staten. Colorado is de zwaarst getroffen staat, met veertig uitbraken.

Bij pluimveehouderijen zijn 1.165 uitbraken gemeld sinds de eerste uitbraak in 2022. Daarbij zijn 99 miljoen stuks pluimvee geruimd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 13°
    65 %
  • Zondag
    17° / 11°
    50 %
  • Maandag
    15° / 14°
    70 %
Meer weer