Kabinet wil beschermde status wolf verlagen

Ook het vorige maand aangetreden kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB wil dat de beschermde status van de wolf wordt verlaagd. Dat laat BBB-staatssecretaris Jean Rummenie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur via zijn woordvoerder weten. Donderdag was er voor de tweede keer in korte tijd een incident met een wolf op de Utrechtse Heuvelrug.

Kabinet+wil+beschermde+status+wolf+verlagen
© Dirk Hol

Er ligt een voorstel in Brussel klaar om de status van de wolf te verlagen van 'strikt beschermd' naar 'beschermd'. Daarmee komt iets meer ruimte om wolven in sommige gevallen af te schieten. Wanneer over het voorstel wordt gestemd, is nog niet duidelijk. Rummenie's voorganger Christianne van der Wal sprak in mei ook al steun uit voor het plan.

Intussen kijkt Rummenie ook nog of er 'andere juridische mogelijkheden' zijn om op te treden tegen probleemwolven. Welke mogelijkheden dat kunnen zijn, kon een woordvoerder niet zeggen.

De staatssecretaris heeft inmiddels gesproken met provincie Utrecht en gemeente Leusden over de incidenten die zich daar voordeden. De provincie heeft voor het voornemen tot afschot instemming gevraagd bij het ministerie van van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur en de betrokken gemeenten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer