Dikke plus voor notering verse boter

Bij de officiële Nederlandse zuivelnoteringen van ZuivelNL van deze week komt de notering van verse boter 10 euro hoger uit dan vorige week. Daarmee komt deze notering uit op 682 euro per 100 kilo. De afgelopen twee weken steeg deze notering al licht. Daarmee komt de boternotering op het hoogste niveau van dit jaar.

Dikke+plus+voor+notering+verse+boter
© Pixabay

De notering van vollemelkpoeder is stabiel op 386 euro, nadat deze eveneens de afgelopen weken iets toenam. Ook de notering van mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden noteert met 233 euro gelijk aan die van vorige week.

De notering van mageremelkpoeder voor veevoerdoeleinden stijgt deze week juist met 3 euro naar 233 euro, terwijl weipoeder deze week 1 euro hoger noteert. De notering voor weipoeder kent weinig verschuivingen.



De tendens op de zuivelmarkt is positief. Zo maakte FrieslandCampina deze week bekend de zuivelprijzen voor zowel gangbare als de biologische melk te verhogen. Reden hiervoor is dat de melkprijzen op referentiebedrijven zijn gestegen en het zuivelconcern verwacht dat deze verder stijgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    14° / 8°
    75 %
  • Vrijdag
    16° / 8°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer