Plus voor boter, magere melkpoeders duiken in de min

De ZuivelNL-notering voor verse boter laat deze week een lichte plus zien. Daartegenover staat een daling voor de magere melkpoeders. Op de Global Dairy Trade in Nieuw-Zeeland werd dinsdag 16 juli een lichte plus geschreven ten opzichte van laatste notering, twee weken geleden.

Plus+voor+boter%2C+magere+melkpoeders+duiken+in+de+min
© Pixabay

De notering voor verse boter stijgt deze week met 3 euro naar 668 euro per 100 kilo, exclusief btw. Ondanks de plus beweegt de notering al weken vrij stabiel. Dat geldt ook voor vollemelkpoeder, die deze week met een prijs van 381 euro per 100 kilo gelijk blijft aan vorige week.

De ZuivelNL-notering van mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden is deze week met 3 euro gedaald naar 233 euro per 100 kilo. Eenzelfde min is zichtbaar bij mageremelkpoeder voor veevoerdoeleinden, dat nu 230 euro per 100 kilo noteert. Voor weipoeder wordt bij ZuivelNL een min genoteerd van 2 euro, waardoor deze notering uitkomt op 63 euro per 100 kilo, exclusief btw.




Global Dairy Trade herstelt

De index van de Global Dairy Trade, de Nieuw-Zeelandse internetveiling die een goede indicatie geeft van de wereldhandel, is dinsdag 16 juli met 4 punten (0,4 procent) gestegen naar 1.081 punten. Daarmee is een licht herstel zichtbaar, nadat de index twee weken terug met 80 punten (-6,9 procent) daalde.

De meest recente veiling noteert plussen voor watervrij melkvet (+4 procent) en boter (+0,8 procent). Daarnaast lag de notering voor cheddar 6,2 procent hoger dan twee weken eerder. Mageremelkpoeder komt op de Global Dairy Trade van 16 juli 1,1 procent lager uit en de daling voor vollemelkpoeder bedraagt 1,6 procent.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer