Zuivelnoteringen mageremelkpoeders dalen licht

De zuivelnoteringen van ZuivelNL laten een kleine daling zien of wijzigen niet vergeleken met vorige week. De noteringen van mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden en mageremelkpoeder voor veevoerdoeleinden komen deze week 1 euro per 100 kilo lager uit. De overige noteringen blijven stabiel.

Zuivelnoteringen+mageremelkpoeders+dalen+licht
© Nieuwe Oogst

De notering van verse boter daalt met 5 euro en komt uit op 670 euro per 100 kilo. De notering van verse boter steeg in zes weken met 102 euro en daalt nu al vier weken op rij.

De noteringen voor vollemelkpoeder en weipoeder blijven beide stabiel, respectievelijk 376 en 65 euro. De notering voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden komt uit op 241 euro en die voor veevoerdoeleinden op 233 euro.



De prijs voor verse boter ligt deze week 208 euro hoger dan een jaar geleden. In 2022 was de melkprijs voor deze week het hoogst met 715 euro per 100 kilo. Over het algemeen laat de prijs voor verse boter een stijgende lijn zien. Vanaf begin dit jaar is de prijs gestegen met 120 euro. Vorig jaar daalde de prijs in dezelfde periode met 33 euro.

De notering van vollemelkpoeder blijft dit hele jaar al vrij constant met een lichte stijging van 8 euro. Halverwege maart liet de notering van vollemelkpoeder een dip zien. Sindsdien krabbelt die weer op. Sinds maart is de prijs voor vollemelkpoeder gestegen met 39 euro per 100 kilo. De notering van mageremelkpoeder laat een lichte daling zien. De notering van mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden is gedaald met 14 euro en die voor veevoer met 20 euro. Ook de notering van weipoeder zakt sinds januari met 17 euro.

Kortom, de notering van verse boter stijgt hard in 2024, terwijl de noteringen van mageremelkpoeders en weipoeder een daling laten zien. De notering van vollemelkpoeder blijft vrij constant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    19° / 14°
    80 %
  • Zondag
    19° / 10°
    30 %
  • Maandag
    20° / 11°
    30 %
Meer weer